19 juni 2018

Dag 80 Husmannsplassen, Tangen


In het bos vinden we een aantal keutels, van een Noorse keuteldeskundige vernemen we dat het eland keutels zijn, maar een eland krijgen we voorlopig niet te zien. Bij een hut ziet Marleen een moortje hangen en wat zit er in? Een vogelnestje met eitjes maar de vogel is gaan vliegen.

Uit het oerbos waar we doorlopen dalen we af naar het mjsoma meer dat een schitterende aanblik bied als we het te zien krijgen, de route loopt een tijd langs de boord van het meer welk mooie zichten opleverd met de schittering van de zon op de golven.



We nemen ons voor te slapen in een onbemande hut maar als we onderweg een wegwijzer zien met een bedjes op gaan we eens kijken wat daar te beleven valt en het blijkt een nieuwe pelgrimshut te zijn, het ziet er heel gezellig uit en we zijn fier dat we als eersten onze naam in het verblijfsregister kunnen zetten. S'avonds komt de eigenaar nog even langs en toont ons het raampje waar we elanden kunnen spotten. Dit wordt spanned vanacht! Of zal de vermoeidheid het halen en de eland zijn gangetje gaan als ik lig te slapen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten